dimarts, 5 de febrer del 2008



COORDINEU-VOS, SI-US-PLAU

És evident que a CCOO tots els delegats no segueixen la mateixa partitura. Així mentre uns acudeixen a una mediació de Treball per decidir qui és el president de la Junta de Personal, els altres ni s’hi presenten. Mentre uns adrecen crítiques al govern municipal a través de cartes als diaris, altres corren a disculpar-se per la porta del darrera. Mentre uns es manifesten amb pancartes plenes de faltes d’ortografia o van als jutjats a denunciar la Corporació, altres s’avergonyeixen d’aquests actes i es queden asseguts al seus despatxos. Mentre uns s’oposen a la creació de 36 llocs de treball per promoció interna, altres hi participaran per ocupar alguna d’aquestes places.
Qualsevol cosa que fan, traspua descoordinació entre ells i posa en evidencia una gran pugna interna entre el sector més dur i intransigent i el sector més raonable i amb més potència intel·lectual, amb el qual es més fàcil arribar a acords. Però, desafortunadament, avui per avui són els plantejaments d’aquest sector dur els dominants i potser ha arribat el moment que s’aclareixin entre ells i decideixin què faran i amb qui ho faran, perquè els treballadors municipals cada cop tenen menys confiança i, la veritat, veient el que s’ha vist darrerament, qui pot confiar en ells?
La sentència que ha posat fi a aquesta opereta anomenada “Addicional-12” ha alimentat la frustració d'uns, la conya supina d'uns altres, el cansament de molts més i la convicció majoritària que el pacte sindical entre CCOO i la USO no representa, ara per ara, un ancoratge gens segur pels treballadors i treballadores municipals. CCOO no pot seguir així i s’han de plantejar un canvi urgent dels seus líders si volen tornar a recuperar la credibilitat i la confiança sindical col·lectiva perduda. Mentre això no arribi, tingueu la seguretat que l’ASEMIT i la UGT no us deixarem plantats i seguirem fent la feina.