dimarts, 22 de maig del 2007



Aquests són els que han de defensar els drets de TOTS els treballadors? Quin tip de riure!

“m'indigna la injustícia, el menyspreu, la xuleria i l'amiguisme” Josep-Maria Badia, President de la Junta de Personal

Uiii!! D’on ha sortit aquest paladí de la solidaritat i la justícia? Els de CCOO, els darrers vint anys el deuen haver tingut guardadet dins una ampolla amb formol. Només així ens expliquem que no s’hagi assabentat que CCOO ha practicat una política antisindical basada en fer propostes que només han beneficiat a una selecta minoría de funcionaris (
llegir denúncia). El treball sindical es fa demostrant la capacitat de complir amb els compromisos i la feina i no deixant plantats als treballadors quan intenten superar situacions injustes. A nosaltres, en aquestes alçades, la capacitat de dir tonteries dels que s’han aliat amb els que fan bandera de la injustícia, el menyspreu, la xuleria i l'amiguisme ens provoca, alhora, el riure i la por.
El riure, veient els pactes que s’han muntat amb els que canvien constantment de sindicat, de partit polític i de jaqueta; i encara ens volen vendre la moto. I la por perquè torna la beateful people de CCOO, la mateixa gent que van tenir la majoria sindical en anterioritat i no van fer res del que proposaven. Bé, res no és cert, perquè tots s’han anant col·locant. Alguns han fet una impressionant carrera administrativa. Els que porteu anys a la casa ja sabeu de qui i de què parlem.
Disculpeu la càustica, però és el que ens surt després de llegir el rotllo espantós del flamant President de la Junta de Personal.
En qualsevol cas, penseu: com més dura sigui la tasca, més brillant serà l'èxit final.

Sindicat ASEMIT
Tens un moment, sisplau?

Em sembla fantàstic que ens acuseu a nosaltres quan a la Junta que hi havia els darrers quatre anys no l'hau acusat mai de res. Van tenir temps de solucionar el vostre problema, no?
Ni ASEMIT ni UGT marcaran el nostre temps. La nova Junta, boicotejada d'entrada i des del primer dia per ASEMIT i UGT (no reconeixent els resultats electorals legítims) està organitzant-se. En aquest moment estem revisant l'adaptació dels resultats electorals a les comissions de seguiment i estem analitzant temes pendents com ara el vostre.
D'altra banda, tenim molt clar que les solucions han de ser globals. No estem disposats a fer negociacions parcials. Si hi han desequilibris o manca d'equiparacions, s'han de solucionar totes i no només algunes. Per tant, esteu a la llista de greuges.
Així mateix, heu de saber que la reunió que dieu no tenia quorum, ni en primera ni en segona.
Em sap greu dir-vos-ho, però el vostre escrit sembla fet al dictat.
Estic a la vostra disposició per parlar, quan vulgueu, d'aquest tema o de qualsevol altre.

Josep-Maria Badia
President de la Junta de Personal
plantada sindicats

Maria del Mar, Rosa i Mònica, volem expressar públicament el nostre "agraïment" als sindicats USOC i CCOO per haver-nos "deixat plantats" en dues Comissió celebrades els dies 11 i 17 de maig d’engany, a les quals sí que hi van assistir els sindicats UGT i ASEMIT. En la primera de les reunions, per sort, i malgrat el seu boicot, després d'una deliberació sobre si hi havia o no quòrum suficient, finalment es va poder celebrar l’esmenta Comissió, en segona convocatòria.

El motiu de la reunió era intentar solucionar un problema retributiu que els col·lectius d'administratius i tècnics mitjos patim des de fa molts anys (9 administratius cobrem un complement específic inferior al que cobràvem quan érem auxiliars, abans d'aprovar el concurs-oposició). En nombroses ocasions hem plantejat el tema, buscant l'ajut dels sindicats (entre ells CCOO), sense haver aconseguit fins el moment cap solució.

Per això ens dol profundament veure com CCOO i USOC ens posen entrebancs per tornar-ho a intentar un altre cop (que ja és tenir moral!), només perquè aquesta vegada hem buscat el suport d'ASEMIT. A nosaltres no ens interessen ni les intrigues ni les rivalitats sindicals, només busquem una solució. I, hem pogut comprovar que, un sindicat que tothom creu que es dedica a defensar interessos particulars del seu col·lectiu, ha sigut l'únic que ens ha escoltat i està intentant fer alguna cosa per ajudar-nos, a qui s’ha sumat UGT, i a qui també hem d'agrair el seu suport.

I ara resulta que no només ens neguen el seu suport, sinó que a sobre USOC està aprofitant la nostra iniciativa per demanar, per la seva banda, millores pels seus representants, injustificades i que no tenen res a veure amb la nostra situació. El que ens faltava!.

Esperem que la nostra queixa serveixi perquè això no li torni a passar a ningú més, doncs ja és prou penós haver d'insistir davant la Corporació per tal d'aplicar el que és just, com perquè a sobre els nostres representants sindicals ens plantin i es desentenguin de nosaltres, o pitjor encara, se n'aprofitin.

Aclarim per endavant, que aquest escrit no és conseqüència de l'encàrrec de cap sindicat. L'hem fet lliurement, perquè comencem a estar fartes de veure com els nostres sindicats s'omplen de glòria dient que defensaran els drets de tothom, i després a l'hora de la veritat ens prenen el pèl, moguts pels seus propis interessos i necessitats.